Dagboek van het B nest

 

Donderdag 26-04-2012

Iets later dan ik schreef, maar vandaag was het zover dat echt alle pups naar hun nieuwe baasjes zijn. Deze morgen is Senna (Be a Sweet Lady) verhuisd naar het mooie belgische Oud Turnhout en gaat daar een fantastisch leventje tegemoet...natuurlijk doet het super zeer bij ons want zei was echt de allerlaatste pup die hier toch een weekje langer heeft gewoond echt een super hondje, kei lief en zeer zacht van karakter.

Hieronder nog een laatste indruk van het hele nestje, we hebben ontzettend genoten van dit geweldige nest!! Mijn dank gaat ook uit naar Albert, ons Ma, Arlinde en Erna voor deze 8 super weken en alle weken ervoor natuurlijk want de voorbereidingen waren ook geweldig.

 

 

Vrijdag 20-04-2012

Deze week is er veel veranderd in huize Ruyten, 3 van de 8 pups zijn al naar hun nieuwe baasjes toe en morgen en zondag gaan er nog 2 dus zondagmiddag hebben we nog hier rondhuppelen Fay, Senna en Babs (teefje Rood, teefje Groen en teefje Paars).

Ons eigen Faytje doet het super leuk al...ze heeft natuurlijk al wat zinlijkheidstraining gehad en as woensdag gaan we voor het eerst met haar naar puppycursus. Heb er ook echt zin in om haar goed op te voeden.

Trixie (teefje Oranje), Blitz (reutje Blauw) en Vienna (teefje Licht Blauw) hebben alle 3 hun nieuwe baasjes al een paar daagjes wakker gehouden in de nachtelijke uurtjes...hartstikke goed natuurlijk hahaha hier hebben ze mij 8 weken wakker gemaakt..

Zal morgen nog wat leuke foto's plaatsen van alle pups en hoe ze weg zijn gegaan natuurlijk.

 

 

Zaterdag 14-04-2012

Vandaag was het eindelijk zover, Prince Charming vd Weyenberg en zijn baasjes Erna en Michel zijn op puppybezoek geweest.

Geweldig leuk natuurlijk en na een bakse koffie en een appelflap en genoeg geknuffeld hebben we nog een foto gemaakt met Fay en Prince hartstikke leuk geworden. Ook Erna en Fay samen op de foto.

We zijn hartstikke trots op dit nestje wat al bijna naar hun nieuwe baasjes gaat. Verders zal het de komende dagen wat minder leuk gaan worden. De meeste pups gaan al naar hun nieuwe baasjes deze week een paar blijven wat langer bij ons.

Zie hier onder het resultaat van Prince, Fay en Erna.

 

Maandag 09-04-2012

Vanmiddag zijn we naar een fotosessie geweest bij Myrna. Zei maakt kalenders, agenda's, kaarten enz. Erg leuk om te doen.

De officiŽle foto's mogen niet digitaal aan mij geleverd worden dus we zullen moeten wachten tot de kalender voor 2013 in de winkels ligt (medio Augustus 2012). Binnenkort krijg ik wel de originele foto's in vakprint toegestuurd.

Woensdag 04-04-2012

Vandaag zijn jullie 6 weken dus weer tijd voor een wormenkuur...wat een sport zeg maar, in alle bochten wringen jullie er tussenuit zodat ik nog meer moeite moet doen om jullie in het gareel te houden.

Ook zijn jullie vandaag naar Dierenkliniek Visdonk naar Stijn van Gils, hij heeft jullie allemaal onderzocht en geent. Allemaal zijn ze gezond en zijn we met een goed gevoel terug naar huis gereden.

 

 

Puppen/Weken Week 6 Week 7
Reutje Grijs

Be a Black Pearl

Reutje Blauw

Be a Charming Star

Teefje Rood

Be a Best Diva

Teefje Geel

Be a Magic Queen

Teefje Paars

Be a Bright Bayra

Teefje Oranje

Be a Naughty Girl

Teefje Licht Blauw

Be a Lovely Star

Teefje Groen

Be a Sweet Lady

Maandag 02-04-2012

Vandaag is de Chipper van de Raad van Beheer geweest om jullie te voorzien van een microchip.

Ook jullie mama Fleur moest gecontroleerd worden, of zei toch wel de moeder van jullie is...natuurlijk is Fleur jullie mama maar het is een formaliteit.

Verders is het weer vandaag hartstikke goed dus jullie zijn weer eventjes naar buiten geweest.

Op de foto zie je dat ik de overkapping gebruikt heb als puppyspeelren. De grote ren is gewoon nog te koud voor jullie...en ik moet daar nog even wat groen tussen de tegels vandaan toveren...hahaha

Maar goed jullie vermaken je hier kostelijk en daar gaat het om. Toevallig zijn er heel de week al druk in de weer met de vrachtwagens, naast het huis staan 3 mestsilo's gevuld met dierlijke mest. Deze worden nu weer leeg gehaald dus mooie socialisatie met veel herrie.

Vandaag hebben jullie ook de grasmaaier gehoord, tja ook dat moet gebeuren en aangezien dit altijd een leuk werkje is (lees we hebben een zitmaaier)....vinden Fenna en Fleur niet hoor die zie je totaal niet dan.

Als jullie dan weer terug naar binnen moeten is het hier een kwartier lang een gekrijs omdat jullie dit niet leuk vinden natuurlijk maar goed je kan nog niet buiten blijven daar ben je nog veel te klein voor.

 

 

Zaterdag 31-03-2012

Echt ik heb het gewoon te druk om iedere dag iets te schrijven. Maar alles gaat rustig zijn gangetje. Begin deze week was het super weer dus jullie hebben vaak buiten in de tuin onder de strandtent en daarom heen een rennetje en jullie hebben gras, geluiden en vogels ontdekt. Hartstikke leuk dus!!

 

 

Zaterdag 24-03-2012

Heel de week is het al super weer. Jullie gaan iedere dag wel eventjes naar buiten toe. Verders gaat het gelukkig weer allemaal goed met jullie. Allemaal hebben ze deze week een dagje diaree gehad en wat gespuugd. Erg vervelend natuurlijk voor zowel de pups als voor ons maar gelukkig tot nu toe gaat het weer goed. Betekend wel dat ze wat weinig in gewicht zijn aangekomen maar ze hebben nog bijna 4 weken om lekker te eten en te spelen want dat kunnen jullie al heel goed. Zo goed zelfs dat het zo nu en dan piept omdat een van jullie weer een ander zijn oor, poot of staart vast heeft...wat een terreurs hier in huize Ruyten hahaha.

 

Puppen/Weken Week 4 Week 5
Reutje Grijs

Be a Black Pearl

Reutje Blauw

Be a Charming Star

Teefje Rood

Be a Best Diva

Teefje Geel

Be a Magic Queen

Teefje Paars

Be a Bright Bayra

Teefje Oranje

Be a Naughty Girl

Teefje Licht Blauw

Be a Lovely Star

Teefje Groen

Be a Sweet Lady

 

Dinsdag 20-03-2012

Gisteren was het mooi weer zodat jullie even naar buiten mochten, erg leuk natuurlijk. Hieronder wat leuke foto's zelfs ons Fenna (die toch echt hier niet meer binnen wil komen ) vondt de pups best grappig. Zolang alles maar achter het hekje blijft vindt zei het wel prima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 16-03-2012

Al enige dagen geleden dat ik hier wat geschreven heb. Druk met de pups dus even geen tijd om echt een verhaaltje te schrijven. Alle pups doen het super goed, ook ons kleine meisje groen (je kan niet allemaal de grootste zijn). Dit weekeind komen alle puppy kopers voor de eerste keer kijken. Fleur is het daar nog niet zo mee eens...zooo beschermend naar haar kroost toe. Erg lief om te zien dat ze nu veel meer aandacht naar de pups heeft en heel zorgzaam is. Ze is gewoon bezorgd dat er iets met de pups gebeurt.

Verders hebben Arlinde en ik weer een fotoshoot gehouden wat weer aardig gelukt is, thanks Arlinde..wat moet ik toch zonder jou haha.

 

 

 

Puppen/Weken Geboren Week 1 Week 2 Week 3
Reutje Grijs
Reutje Blauw
Teefje Rood
Teefje Geel
Teefje Paars
Teefje Oranje
Teefje Licht Blauw
Teefje Groen

 

Zaterdag 03-03-2012

Jullie zijn vandaag al 10 dagen oud, het wordt steeds leuker om van jullie te gaan genieten. Al hoewel je geeft ons wel wat slapeloze nachten omdat jullie wakker zijn en wij eigenlijk gewoon naar bed toe moeten. De eerste poging tot blafjes hebben we al gehoord. Erg grappig om te horen.

Mams vindt het ook allemaal wel prima als zij even uit de kist kan om te gaan slapen en jullie nog wat rond struinen. Jullie vinden het mandje waar jullie met 4 in liggen echt niet leuk meer...je probeert te ontsnappen wat natuurlijk wel eens gepaard gaat dat dit niet lukt en je nog kwader gaat piepen omdat je je zin niet krijgt.

Dan is Fenna diegene die denkt onee he niet weer die piepende pubers....ze vindt het nog maar wat onwennig al die aandacht die naar de pups gaat en denkt nog steeds dat ze zoooo zielig is. Helemaal niet waar want ze krijgt genoeg aandacht en lekkere koekjes dus hoezo verwend...hahaha

 

Zaterdag 25-2-2012

 

De pups zijn nu bijna 4 dagen oud en het gaat echt super goed. Fleur is erg beschermend naar kroost, zelfs Fenna is niet veilig hierzo...haha.

Je kan nu ook al zien dat de neusjes en voetzooltjes zwart gaan worden... dit is zo leuk om te zien...

Verders groeien ze goed ze krijgen in 2 ploegen eten....lijkt wel werken. Anders kan Fleur het ook allemaal niet meer bijhouden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 23-2-2012

De pups zijn nu bijna 2 dagen oud, ze zijn alles behalve fotogeniek...wat een druktemakertjes...maar goed heb een paar leuke plaatjes gemaakt.

Dinsdag 21-2-2012 om 23:45

De pups zijn geboren het zijn 2 reutjes en 6 teefjes. Fleur was doodop vandaar toch besloten om een keizersnee te doen. Beter zo dan dat ze nog een lange dag en nacht had moeten doorstaan. Het gaat goed met moeders en de kids.

Zondag 19-2-2012

Fleurtje is het zo verschrikkelijk beu aan het worden dat ze als het aan haar ligt zo nog al die pups eruit perst. Helaas gaat het zo niet de natuur en haar lichaam gaan bepalen wanneer het zover is.

Ze wil zo graag weer rennen en lekker haar eigen ding doen..zoals lekker op je rug liggen zonder dat die buik in de weg zit. Nog even volhouden met nog 6 dagen te gaan zal dat vast wel goed komen.

Haar buikomvang is nu 105 cm.

 

Woensdag 15-2-2012

Nog 10 dagen te gaan voor de bevalling. Fleur is nu 9 kilo aangekomen, het aftellen gaat beginnen.

Ze heeft nu een buikomvang van 101 cm, normaal is dit rond de 80 cm. Je ziet dat ze echt waggelt.

Fenna vindt nu de werpkist die sinds afgelopen weekeind staat erg leuk, zo leuk dat ze er graag al een slaapje in doet....