Welkom op onze website

Ik ben Alida Ruyten en getrouwd met Albert. Wij wonen nabij het dorp Oudenbosch in de provincie Noord Brabant.

In januari 2007 hebben wij onze eerste Berner mogen verwelkomen, na jaren een Duitse Herder te hebben gehad zochten we een lieve gezinshond met een enorm trouw karakter. Na het vele lezen en bezoeken van fokkers en het lange wachten op een pup uit goede ouders is dan eindelijk zo ver dat Fenna van ít Samaika Nest haar intrede heeft gedaan in huize Ruyten.

Fenna als puppy

 

Na lang beraad hebben we toch besloten om er een 2de teef bij te nemen, gezellig voor Fenna die wel een speelmaatje kon gebruiken. Ik ben in de tijd dat ik op zoek ging naar onze eerste Berner bij Cathrien Simons (Kennel van het Gastelsveer) terecht gekomen. Helaas had ze toen geen pup voor ons en ben mijn zoektocht verder gegaan en heb ik Fenna bij kennel van ít Samaika Nest  (BelgiŽ) gekocht.

Toen Fenna 14 maanden was belde Cathrien (Kennel vh Gastelsveer) mij met het goede nieuws dat de pups geboren waren uit de combinatie My-Fleur van ít Rijkenspark  x Edouard van ít Pachthof en ze vertelde  er zijn 7 Reutjes en 1 Teefje,  drong het nog niet tot me door dat ene teefje voor ons was. Na een paar minuten besefte ik pas dat we inderdaad een nieuwe pup zouden krijgen en ze had de mooie naam gekregen van Cíest My Fleur vh Gastelsveer.

Fleur als puppy

 

Na met Fleur de cursus Gehoorzaamheid A en B te hebben afgerond ben ik nu met G&G Beginners bezig. Ook ziet u ons regelmatig op shows met Fleur. Ze is begin september 2009 aangekeurd door de V.B.S.H met als resultaat Goedgekeurd. Op de pagina van Fleur ziet u de officiŽle papieren van de aankeuring en mede de documenten van HD en ED.

 Mijn doelstelling van fokken is het ras te verbeteren m.b.t.  het karakter en uiterlijk als mede HD (Heupdysplasie)  en ED (Elleboogdysplasie) zijn ook belangrijke normen. Ook het grote zware type Berner spreekt ons aan.

 Eind november 2009 is het dan eindelijk zo ver dat ik kan zeggen we gaan fokken met onze teef Cíest My Fleur vh Gastelsveer. Zij word onze stammoeder van onze kennel.

Wij fokken volgens de regels van de V.B.S.H. (Vereniging de Berner Sennen Hond) en volgens de normen van de Raad van Beheer.Onze pups groeien op in en rondom huis, er wordt veel tijd besteed aan socialisatie de pups leren om te gaan verschillende situaties.

 De pups worden afgegeven met een koopcontract, kopie nestinventarisatie, en achtergrond informatie van vader en moeder. De pups worden 4 keer ontwormd, met hun 6 weken hun eerste puppyenting en een gezondheidsverklaring, een chipcode met een Europees Paspoort en een stamboom.

 Natuurlijk voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen, ik wens u veel plezier met het bekijken van onze Website.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de Berner Sennen.

 

ga naar boven